1. Home Brother
  2. Támogatás
  3. Útmutató - Általános
  4. Hogyan lehet újrahasznosítani a nyomtatók kellékanyagait?
A woman reading recycling instructions on a green paper behind a blue, Brother toner cartridge box

Hogyan lehet újrahasznosítani a nyomtatók kellékanyagait?

Ha egy nyomtatóból kifogy a tinta vagy a toner, sokan egyszerűen kidobják ezeket anélkül, hogy tudnák, ezek a kellékanyagok jobb sorsra is juthatnak, ha újrahasznosítják őket alkatrészekhez.

Miért nem dobhatom ki a tintapatronokat és a tonereket?

Évente több millió tintát és tonerkazettát dobnak ki, ahelyett, hogy újrahasznosítanák. Valójában évente több mint 350 millió nyomtatópatront helyeznek el a hulladéklerakókban világszerte, és mindegyik műanyagot tartalmaz, amelynek lebomlása akár 1000 évig is eltarthat. Ezek a kidobott kazetták hozzájárulnak a hulladéklerakók túltöltéséhez, szennyező anyagok és méreganyagok hozzáadásához a környezethez.

Mit kellene tenni a nyomtatók kiürült kellékanyagaival?

A nyomtatógyártók most már lehetővé teszik, hogy a régi tintát és tonerkazettákat kiürülésük után újrahasznosítsák. Ahelyett, hogy a szemétbe dobná őket és hozzájárulna a hulladéklerakó válsághoz, az üres nyomtatópatronokat becsomagolás után visszaküldheti a gyártónak, ahol újrahasznosítják őket.

Szinte az összes eredeti tinta- és tonerkazetta, akár 97%-a is újra felhasználható. Ez nemcsak jelentősen csökkenti a hulladékot, hanem csökkenti az új tinta- és tonerkazetták gyártásának pénzügyi és környezetvédelmi költségeit is. Ez tehát végső soron azt jelenti, hogy a tinta- és tonerkazetták költsége a későbbiekben ésszerű szinten tartható.

Mi történik a tintapatronokkal, ha újrahasznosítják őket?

Amikor a környezetre gyakorolt hatás újrahasznosítással történő korlátozásáról van szó, a Brother „az Ön oldalán áll”. Komolyan vesszük a környezetvédelem iránti elkötelezettségünket, azért vagyunk itt, hogy segítsünk a tinta- és tonerkazetták újrahasznosításában.

Amikor visszaküldi nekünk a patronokat, semmi sem kerül hulladéklerakóra, és gondoskodunk arról, hogy a használt patronokat újragyártsuk és újrahasznosítsuk, a lehető leghatékonyabb a bolygóra.

Ide‌ kattintva többet tudhat meg piacvezető folyamatunkról.

Az üres Brother tinta -és tonerkazetták visszaküldésének módja

Ha készen áll a használt Brother eredeti tinta- és tonerkazetták újrahasznosítására, mindössze négy egyszerű lépést kell követnie.

  1. Tekintse meg weboldalunkat, és keresse meg a tinta-újrahasznosítási űrlapot vagy a toner-újrahasznosítási űrlapot. Töltse ki az otthoni vagy irodai adatait, és tudassa velünk, hogy hány tintapatront/tonert szeretne visszaküldeni.
  2. A Brother előre felcímkézett borítékot vagy dobozt küld Önnek, attól függően, hogy hány használt tintát vagy tonerkazettát kell elküldenie nekünk. Vagy, ha csak egy darab tonerkazettát szeretne visszaküldeni, egyszerűen nyomtasson ki egy postai címkét ingyen a weboldalunkról, ragassza fel a dobozra és küldje vissza nekünk.
  3. Töltse meg a borítékot vagy a dobozt használt Brother eredeti tintapatronokkal vagy tonerkazettákkal, és gondosan zárja le, hogy azok mindaddig a dobozon maradjanak, amíg meg nem érnek hozzánk.
  4. Látogasson el a helyi postára, és teljesen ingyen küldje el hozzánk a kiürült Brother tinta- vagy tonerkazettáit. Vagy ha egyszerre 12-nél több festékkazettát küld vissza, egyszerűen tudassa velünk, amikor megtöltötte az újrahasznosító dobozt, mi pedig eljövünk, és elhozzuk Öntől.

Az eredeti Brother tintapatronokat és tonerkazettákat ilyen egyszerűen újrahasznosíthatja, ha kiürültek. Tehát, ha Ön is részt akar venni a környezetvédelemben, csak tudassa velünk, hogy üres tinta- és tonerkazettákkal rendelkezik, mi pedig elküldjük, amire szüksége van az újrahasznosításukhoz.

Több információ Útmutató - Általános

További hasznos információk

Vissza a tetejére