1. Home Brother
  2. Kellékek
  3. Brother hamisítás elleni tudatosság
Brother festékkazetta egy gyártósoron egy férfival a háttérben

Mik azok a hamisított patronok?

A hamisított patronok olyan másolat tinták és tonerek, amelyeket a Brother védjegy használatával jogellenesen gyártanak és értékesítenek. Nemcsak megsértik a Brother védjegyeit és szellemi tulajdonjogait, de nem tartják be a Brother szigorú egészségügyi és biztonsági, minőségi és környezetvédelmi megfelelőségi ellenőrzéseit sem.

Hol kaphatók hamisított patronok?

A hamisítványokat leggyakrabban online értékesítik. Ezek a webhelyek gyakran megjelennek a tinta és toner internetes keresései során, olcsó vagy leértékelt Brother termékeket reklámozva, és akár a Brother márkanevet is használhatják a webcímben.

Hamis patronok is megjelenhetnek a népszerű árverési és a minősített listázó oldalakon.

Vásároljon eredeti Brother kellékeket

Az Imaging Supplies Coalition (ISC) becslése szerint a hamisított termékek világszerte több mint $3 milliárd dollárba kerülnek évente.

Forrás: isc-inc.org 

A hamisított tintapatronok és tonerek használatának veszélyei

  • Megbízhatatlanok - Előfordulhat, hogy megbízhatatlanok, mivel nem felelnek meg ugyanazon magas követelményeknek, vagy nem esnek át ugyanolyan szigorú vizsgálaton, mint az eredeti Brother patronok.
  • Nem biztonságosak - a hamisítványok nagyobb eséllyel törnek szét és szivárognak, ami potenciálisan károsítja a nyomtatót, és káros részecskéket bocsát ki a légkörbe.
  • Gyenge minőség - a nyomtatás gyengébb a Brother által tervezett és tesztelt kellékanyagokhoz képest.
  • Illegális - hamisítványok vásárlásával támogatja az illegális szervezett bűnözést.
  • Nagyobb valószínűséggel kerülnek hulladéklerakóba - általában kevesebbet nyomtatnak, és nem olyan tartósak, ami azt jelenti, hogy idő előtt hulladéklerakóba kerülhetnek.

Amikor a minőség és a megbízhatóság számít

Hogyan védi meg a Brother a vásárlókat a hamisított patronok ellen?

A Brother nagyon komolyan veszi a hamisítást visszaszorítását. Márkánk és ügyfeleink védelme érdekében szorosan együttműködünk partnereinkkel, beleértve az Amazont is,és elkötelezettek vagyunk a hamisítványok felderítésében mind online, mind offline. Az alábbi számok azt mutatják, hogy milyen lépéseket tettünk a hamis beszállítók ellen, hogy megvédjük ügyfeleinket.

Forrás: Corsearch márkavédelmi jelentés Európa számára, 2018. Szeptember - 2023. Július.

Zöld bevásárló kosár ikonra

Jelentett listák

296 135 online terméklistát jelentettünk be 8 621 eladónál, 38 felületen és 23 területen védjegy - vagy szerzői jog megsértése vagy félrevezető információk miatt.

Zöld weboldal ikon egy fehér pipával egy zöld körben előtt

Az eltávolított vagy javított listák

223 639 terméklistát úgy oldottunk meg, hogy offline állapotba tettük őket, vagy kijavítottuk a rajtuk megjelenő félrevezető információkat.

Zöld földgömb web ikon egy nyíllal rajta

Weboldalak jelentései

375 weboldalt jelentettünk be csalás, félrevezetés, adathalászat vagy jogsértő tartalom miatt. 117 weboldal betartotta az offline állapotra váltást, míg másokról eltávolították a jogsértő tartalmat. 

Hogyan ellenőrizheti, hogy a kellékanyagok eredetiek-e?

Nagyon egyszerű ellenőrizni, hogy a kellékanyagok Brother eredetiek-e.

Egyszerűen keresse meg az összes Brother eredeti tintapatronon/toneren megtalálható Brother hologramot, és győződjön meg róla, hogy a hologram különböző számokat jelenít meg, amikor oldalra, fel és lefelé van forgatva.

Ha kétségei vannak afelől, hogy terméke nem Brother eredeti, akkor ellenőrizheti annak hitelességét, ha meglátogatja a hitelesítési weboldalunkat, és beírja a patron egyedi azonosítószámát, amely a hologram felett található.

 

Ellenőrizze, hogy a patronok eredetiek-e.

3 Brother festékkazetta egymás után, narancssárga védősínnel


Több lehetőség a hamisítványok kiszűrésére

A hamisított patronok gyakran úgy néznek ki, mint az eredeti Brother termékek a csomagolás replikációja révén, de lehetőség a hamisítványok felismerésére. 

A hologram ellenőrzése mellett győződjön meg róla, hogy a csomagolás biztonsági címkével rendelkezik, és nem került manipulálásra. Ügyeljen a helyesírási hibákra vagy a rossz minőségű kartondobozokra, amelyek nem felelnek meg a Brother logójának és színeinek, valamint ügyeljen a nagy kedvezményekre, gyanúra ad okot a nagyon magas és az alacsony ár egyaránt. Ha az ár irreálisan alacsony, akkor valószínűleg hamis a termék. 

Mindig vásároljon eredeti kellékeket - A legbiztosabb módja, hogy olyan Brother terméket kapjon amilyenre szüksége van, az, ha megvásárolja az egyik hivatalos Brother viszonteladótól.

Vásároljon eredetit

Újrahasznosítás a Brother-rel

Minden megvásárolt Brother eredeti kellékanyaghoz ingyenes újrahasznosítási rendszert kínálunk.

Egyszerűen küldje vissza a használt tintapatronokat hozzánk ingyenesen, és mi biztosítjuk, hogy újrahasznosítsuk vagy újragyártsuk őket új tintapatronokká, biztosítva, hogy semmi ne kerüljön a hulladéklerakóba.

NIncs rá garancia ha hamisított kellékanyagot vásárol.

Ingyenes újrahasznosítás

 

A Brother tintapatronok és toner kellékek kezelésének egyszerű módjai

Brother tintapatron- és toner egy asztalon

Brother kellékek

Keressen rá a Brother-termékek összes kellékanyagára. Eredeti Brother tinták és tonerek, címkéző készülékek és szalagok, címkék.

Kellékek keresése

Kézben egy mobiltelefon ikonokkal a képernyőn, egy nyomtató és egy laptop az asztalon a háttérben

Brother Mobile Connect

Nyomtasson bárhonnan, kezelje a kellékeket, és a Mobile Connect segítségével működtesse könnyedén a nyomtatót. A kedvezmények fogadásához kapcsolja be az értesítéseket.

Brother Mobile Connect