A Brother label printer on a desk using thermal printing technology to print a medium sized white label with black text.

Hogyan működik egy hőnyomtató?

A hőnyomtatók a tinta helyett hőt használnak a címkék és feliratok papírra, szalagra, szalagra vagy más anyagokra történő előállításához. Kétféle hőnyomtatás létezik: Közvetlen hőnyomtatás és hőtranszferes nyomtatás.

A hőnyomtatók a tinta helyett hőt használnak a címkék és feliratok papírra, szalagra, szalagra vagy más anyagokra történő előállításához. Kétféle hőnyomtatás létezik: Közvetlen hőnyomtatás és hőtranszferes nyomtatás.

A hőnyomtatás (vagy közvetlen hőnyomtatás) olyan folyamat, amely nyomtatott képet hoz létre a hőpapír szelektív melegítésével, amikor a papír áthalad a hőnyomtató fejen. A hőérzékeny papír bevonata feketévé válik azokon a területeken, ahol melegítik, így létrehozva a kívánt képet.

A hőátranszferes nyomtatás viszont fűtött szalagot használ a tartós, tartós képek előállításához. Ez az eljárás rendkívül tartós és elkenődés-mentes nyomatok létrehozásáról ismert. Ennek eredményeként a hőnyomtatók népszerűvé váltak a hosszú élettartamú címkék és a könnyen leolvasható vonalkódok, valamint a blokkok, nyugták, jegyek, karszalagok, utalványok, névjegyek, jelvények, és még sok más esetén.

A címkék és jelek mindenhol ott vannak, ahol a mindennapi és a szakmai életünkben körbenézünk. Az otthonoktól kezdve az irodákon, üzleteken, raktárakon és egyéb létesítményeken át a hőcímkék az üzleti ágazatok széles körében kötelező eszközök, beleértve a szállítást és a logisztikát , a kiskereskedelmet , az egészségügyi ellátást és az élelmiszer-nyomonkövethetőséget. Mi több, a koronavírus-járvány egy teljesen új kihívást jelentett a munkahely biztonságos és hatékony működése szempontjából, soha nem volt fontosabb, hogy gyors an elkészüljenek bizonyos címkék és feliratok, amelyek segítenek mindenki tájékoztatásában. Ha olyan kiváló minőségű, költséghatékony címkékre van szüksége, amelyek strapabíró (hőtranszferes) vagy rövid ideig használatos (közvetlen hőnyomtatás) alkalmazásokhoz ideálisak, akkor a hőnyomtatás nagyszerű választás.

Hogyan működik a hőcímkenyomtató?

A közvetlen hőnyomtatáshoz speciális termokróm bevonatú papírt használnak, míg a hőtranszferes nyomtatáshoz hőérzékeny szalagot használnak, és általában ez az kulcs az extra tartósság érdekében.

A hőátadó nyomtatók mikroprocesszor által vezérelt, apró, fűtött csapokból álló nyomtatófejet tartalmaznak – minden egyes pixelhez egyet –. Ez határozza meg, hogy mely tűk szükségesek egy adott kép létrehozásához. A tűk hőt használnak és továbbítják a megolvadt viaszt vagy a gyanta alapú tintát a szalagról az üres felületre, legyen az papír, műanyag vagy más típusú média.

Három fő típusa van a termikus transzfer tintáknak - viasz, viasz-gyanta és tiszta gyanta. Mindegyik egyedi sajátosságokkal rendelkezik, és érdemes megismerni a különbségeket. A viasz tartós, de az így nyomtatott címkéknek száraznak kell maradniuk. Ezen kívül érzékenyek az olajokra, vegyi anyagokra és csiszolóanyagokra. A következő a viasz-gyanta, amely tartósabb, mint a viasz önmagában, és gyakran pontosabb képekhez használják. Végül van egy tiszta gyanta, ami a legkülönlegesebb. A tiszta gyanta címkék vízállóak, ellenállnak a napfénynek, és nagyobb védelmet nyújtanak a vegyi anyagokkal és olajokkal szemben. A viasszal és a viaszgyantával ellentétben nem használható papíron, de úgy tervezték, hogy vinil, poliészter, polipropilén és más anyagokra olvadjon, hogy rendkívül tartós címkéket és jelzéseket készítsen az olyan ágazatokban, mint az autóipar, a hajózás, a repülőgépipar, a közlekedés és a mérnöki ipar.

A megfelelő anyag kiválasztása természetesen az Ön üzleti vagy személyes igényeitől függ. Az, hogy milyen médiát választ, amire nyomtat, nagyban függ a körülményektől is. A Brother a hordozók széles választékát kínálja a nyomtatáshoz, valamint az egyedi címkéket, amelyek megfelelnek az összes címkézési igénynek. A hihetetlenül tartós P-touch termékválasztéktól a színes, asztali és hordozható opciókig minden feladathoz létezik egy hőnyomtató.

Milyen előnyei vannak a hőcímkenyomtatónak?

A hőnyomtatás egyik nagy előnye, hogy nem csak papírra nyomtat. Attól függően, hogy melyik nyomtatót választja, a hőcímkenyomtatók számos szalagot és egyéb anyagot, például műanyagot, nejlont, poliésztert, vinil-t és még hőre zsugorodó csövet is használhatnak. Ennek köszönhetően a hőnyomtatók rendkívül rugalmasak és sokoldalúak az iparágak és célok széles körében.

A tartósság továbbra is egy másik szempont a thermál címkenyomtatók egyes alkalmazásainál A hőtranszferes nymtatáshoz előállított címkék sokkal tartósabbak, mint a hagyományos tinta a papíron. A tinta kiszivároghat, elkenődhet és kifakulhat az időjárás és az elemek hatására, de a hőnyomatok sokkal nagyobb ellenállást biztosítanak, különösen, ha például tiszta gyantát használunk laminált anyaggal kombinálva.

A Brother egyedi P-touch címkéi (TZe) speciális laminált felső rétegükkel sok éven át tartósak maradnak, beltéren és kültéren egyaránt, és szakszerűen úgy lettek kialakítva, hogy víz-, napfény-, vegyi anyagok-, kopás- és hőmérsékletállóak legyenek.

Mennyi ideig maradnak tartósak a feliratok hőnyomtatással?

Közvetlen hőnyomtatással készült feliratok, mivel hő hatására jönnek létre egy hőérzékeny anyagon, így könnyen kifakulhatnak, ha napfénynek vagy hőnek vannak kitéve. Tehát, ha hosszú élettartamú nyomatokat keres, amelyek néhány éven keresztül olvashatók maradnak, akkor a közvetlen hőnyomtatási technológia nem lesz megfelelő az Ön vállalkozásának.

Tudnak-e a hőnyomtatók bármit nyomtatni?

A hőcímkenyomtatók a hordozók széles körét támogatják, beleértve a papírt, a műanyagot és a kompozit anyagokat. Tiszta, könnyen beolvasható vonalkódok készítéséhez is ezek bizonyulnak a legjobb választásnak. Ez minden üzleti felhasználáshoz elengedhetetlen. Végül a hőcímkenyomtatók, mint például a Brother piacvezető QL és TD termékválasztéka, a maximális rugalmasság érdekében a legújabb számítógépes és mobil technológiákkal, többek között okostelefonokkal, tabletekkel, Wi-Fi és Bluetooth együttműködésre lettek optimalizálva. Asztali, mobil és SDK-k (szoftverfejlesztő készletek) címketervalkalmazásait is használhatja a hőnyomtatók saját alkalmazásokba történő integrálásához, ami ajánlott, hogy a címkék legjobb opcióit testre szabhassa.

A Brother díjnyertes hőcímkenyomtatói nagy mennyiségű, alacsony költségű címkézést kínálnak, kivételes tartóssággal és hatékonysággal. A professzionális címkenyomtatók fejlesztésében szerzett több mint 30 éves tapasztalatával a Brother minden címkézési követelménynek megfelel.

Ha vállalkozásába vagy személyes használatra hőnyomtató mellett dönt, először is a QL-800 sorozatú professzionális címkenyomtató-választékunkat kell megtekintenie a páratlan sebesség, csatlakoztathatóság és sokoldalúság miatt, valamint a kétszínű címkék: fekete-piros nyomtatását is. Vagy tekintse meg TD és TJ nyomtatóinkat a nagy volumenű nyomtatási követelményekhez. A megbízható, tiszta és költséghatékony címkék érdekében a hőcímkenyomtatók az első számú ok.

 

Több információ Útmutató - Általános

További hasznos információk

Vissza a tetejére