1. Home Brother
 2. Támogatás
 3. Útmutató - Nyomtatók
 4. A nyomtató IP-címének keresése | Brother
A desk with a Brother printer, laptop, and some stationery against an exposed brick wall and a large green plant on the right. Part of a bright window and a white chair is also visible.

A nyomtató IP-címének keresése | Brother

Itt elmagyarázzuk, hogy mi az IP-cím, és milyen lépéseket kell tennie egy Windows vagy Mac számítógépen, hogy megtalálja.

Mi az IP-cím a nyomtatón?

A nyomtató „Internet Protocol” vagy IP címe a készülékhez rendelt egyedi számok halmaza. Ez a számsorozat fontos része annak, hogy a nyomtató hálózaton keresztül kommunikáljon, így nélkülük nem tudja hozzáadni a nyomtatót egy olyan hálózathoz, amelyet több készülék több helyen használ.

A Brother nyomtatókat az egyszerű használat szem előtt tartásával tervezték, számos olyan vezeték nélküli funkcióval, amely lehetővé teszi több eszköz csatlakoztatását anélkül, hogy beállította volna a nyomtatót az adott hálózaton való futtatásra. A legtöbb esetben mindössze annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja a nyomtatót a Wi-Fi hálózathoz.

A nyomtató IP-címének kiderítésével kapcsolatban néhány lehetőség áll rendelkezésre. Ez attól függ, hogy a nyomtató rendelkezik-e kijelzővel vagy sem, valamint annak a számítógépnek az operációs rendszerétől, amelyhez a nyomtatót csatlakoztatni kívánja.

Hogyan lehet megtalálni a nyomtató IP-címét?

A nyomtató IP-címének megkeresése meglehetősen egyszerűen elvégezhető, ha a nyomtató rendelkezik Ethernet-porttal és kijelzőpanellel. A kijelző segítségével navigálhat a nyomtató menüjében, meg kell találnia az IP-címet a nyomtató beállítási és információs oldalán. Ha a kijelzőn nem jelenik meg ez, vagy a nyomtatónak nincs kijelzője, akkor csatlakoznia kell egy számítógéphez.

Hogyan lehet megtalálni az IP-címet egy Windows gépen?

 1. Miután csatlakoztatta a nyomtatót USB-n keresztül, navigáljon a Vezérlőpulthoz a Windows Start menüjében.
 2. Kattintson a „Hardver és hang” kategóriában az „Eszközök és nyomtatók megtekintése” lehetőségre.
 3. Keresse meg a nyomtatót a „Nyomtatók és faxok” területen, és ellenőrizze a nyomtató típusnevét és számát, hogy a megfelelő nyomtatót választotta-e.
 4. Kattintson jobb egérgombbal a nyomtató ikonjára, és válassza ki a menüből a „tulajdonságok” elemet.
 5. Keresse meg az „általános” fület a tulajdonságok menüben, majd keresse meg a „hely” mezőt. A mező jobb oldalán megjelenő számok a nyomtató IP-címét teszik ki.

Hogyan lehet megtalálni az IP-címet egy Mac-en:

 1. Kattintson a „Rendszerbeállítások” elemre a Mac kezdőképernyőjén.
 2. Kattintson a „Nyomtatás és faxolás” lehetőségre az új ablakban.
 3. Keresse meg a nyomtatót a „Nyomtatók” lapon, és ellenőrizze a típusszámot és a nevet, hogy a megfelelő nyomtatót választotta-e.
 4. A megfelelő nyomtató kiválasztása után kattintson az „Options and supplies” (Opciók és kellékek) lehetőségre. Az új képernyőn megjelenik a nyomtató IP-címe.

Bármelyik operációs rendszert is használja a nyomtató IP-címének megkereséséhez, ügyeljen arra, hogy pontosan jegyezze fel ezeket a számokat. Ezután ezekkel a számokkal konfigurálhatja a nyomtatót magánhálózaton való futtatásra, vagy segíthet a csatlakozási problémák diagnosztizálásában a jövőben. Míg a legtöbb modern nyomtató egyszerűvé teszi a csatlakoztatást, mindig érdemes feljegyezni a nyomtató IP-címét későbbi felhasználás céljából.

Vagy ha olyan nyomtatót keres, amely zökkenőmentesen tud kapcsolódni az Ön igényeihez, használja termékkereső eszközünket, és találja meg az Ön számára tökéletes készüléket.

Több információ Útmutató - Nyomtatók

További hasznos információk

Vissza a tetejére