Egy kéz, amely magenta tintapatront helyez be a Brother nyomtatóba, a ciánkék, sárga és fekete tintapatronok mellé

Hogyan cserélhetem ki a nyomtatóban a tintát? | Brother

Ha a nyomtatóból kifogyott a tinta vagy a toner, ki kell cserélnie a kellékanyagot egy újra. Itt megtalálja, mit kell tennie!

Minden nyomtatónak szüksége van tintára a működéshez. A patronok biztosítják a nyomtató számára a feladat végzéséhez szükséges tintát. A tintasugaras nyomtatók mikroszkopikus cseppekben szórják a tintát a patronból a papírra. Minden alkalommal, amikor nyomtat, egy kicsit több tintát használ el a patronból. A nyomtatás mennyiségétől és típusától függően a nyomtató tintapatronjait ki kell cserélni, ha azok közül valamelyik kiürül. Egy nagyforgalmú irodában ez gyakrabban fordul elő, míg otthoni környezeteben ritkábban, de meg kell tenni.  

Hogyan cserélhetem ki a tintát a Brother-nyomtatóban?

Ha még soha nem cserélte ki a patront az otthoni vagy irodai nyomtatójában, akkor elsőre egy picit bonyolultnak tűnhet. A mindössze néhány lépésből áll és rendkíül egyszerű, ha követi az leírtakat. Ebben az útmutatóban a Brother egyik díjnyertes nyomtatójában cseréljük ki a tintapatront, de a gyártók között ugyanazok a szabályok érvényesek.

  1. Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva. Ha a nyomtató kijelzőjén a „No cartridge, install ink” (Nincs patron, helyezzen be tintát) felirat látható, akkor itt az ideje a tintapatron cseréjének.
  2. A tintapatronok általában a nyomtató jobb oldalán találhatóak. A kezdéshez nyissa ki az elülső fedőlapot, hogy lássa, hol vannak a patronok. Négynek kell lennie - cián, magenta, sárga és fekete. A nyomtató kijelzőjén látható, hogy melyik szín fogyott el. Minden patron tetején egy kis kar található.
  3. A régi patron eltávolításához nyomja meg a kart.
  4. Ha első alkalommal helyezi be a patronokat, előfordulhat, hogy a nyomtatóban egy zöld vagy narancssárga védősín is található a patrontartó nyílásban, amelyet ki kell venni. Ezt a védősínt félre kell tenni, de azt javasoljuk, hogy ne semmiképp se dobja ki.
  5. Az új patronok védőcsomagolással rendelkeznek, amelyeket el kell távolítani, valamint egy műanyag tárcsát kell aktiválni, amíg kattanó hangot nem hall. Ezt gyakran egy kar elfordításával és óvatos kihúzásával tudja megtenni.
  6. Miután ezt megtette, helyezze be az új tintapatront a megfelelő színkódos nyílásba a címkén található nyíllal jelzett irányban.
  7. Óvatosan helyezze be a patront, amíg a helyére nem kattan. Ezt annyi patron esetében végezze el, amennyit ki kell cserélni.
  8. Csukja be az elülső fedőlapot.
  9. A nyomtatónak néhány percre van szüksége, hogy előkészítse a tintacső-rendszert a nyomtatáshoz. Eközben tartsa bekapcsolva a nyomtatót!

Hogyan cserélhetem ki a tonert a Brother nyomtatómon?

A tonerkazetták zárt csomagolásban érkeznek, amelyet a védelmük érdekében terveztek. Amíg a tonerkazettát otthon vagy az irodában tárolja, mindig hagyja az eredeti csomagolásban, ne bontsa ki, amíg el nem jön a csere ideje. A toner kiszáradhat, ha ki van csomagolva és hosszabb ideig nem használja. A patronok vízszintes helyzetben kell tárolni, és nem szabad őket szélsőséges hőmérsékletnek kitenni. Ha a toner nem megfelelő tárolása nyomtatási problémákhoz vezethet.

Miután készen áll a tonerkazetta cseréjére, óvatosan vegye ki a csomagolásból, és egy hosszú csíkként húzza ki a kazetta végén lévő műanyag fület. Ezután óvatosan rázza meg a kazettát egyik oldalról a másikra, hogy egyenletesen oszlassa el benne a tonert. Ezt érdemes egy tálca fölött megtenni, arra az esetre, ha a tonerporból valamennyi kiszóródna.

Nyissa ki a nyomtató elülső fedelét és vegye ki a régi tonert.

Most már készen áll arra, hogy a tonert a dobegységbe helyezze. Míg egyes lézernyomtatók beépített dobokkal rendelkeznek, a Brother lézernyomtatók külön eltávolítható dobegységekkel rendelkeznek, amelyek szükség esetén cserélhetők. Helyezze a tonert a dobegységbe. A tonernek egy kattintással a helyére kell kerülnie. A dobegységen belüli koronaszálat úgy tisztíthatja, hogy 5-6 alkalommal jobbra-balra csúsztatja a kis zöld fület. Most helyezze vissza a dobegységet - a tonerrel együtt- a nyomtatóba.

Csukja le a nyomtató elülső fedelét.

Mit tegyek, ha tinta vagy toner került a kezemre?

Ha bármilyen tinta vagy toner szivárog a kellékanyagból, és a kezére került belőle, azonnal mossa le alaposan, és ügyeljen rá, hogy ne érintkezzen a szemével! A szivárgás elkerülése érdekében fontos, hogy helyesen kezelje a tintapatronokat. A kiömlések, szivárgások nagyobb valószínűséggel gyengébb minőségű kellékanyagok esetében fordulnak elő. Ez az egyik oka annak, hogy a legjobb minőség és a legjobb teljesítmény érdekében mindig Eredeti Brother kellékanyagok vásárlását javasoljuk.

A hamisított patronok ellenőrzése

Független fogyasztói tesztek kimutatták, hogy a gyengébb minőségű alternatívák vásárlása hamis gazdaságosságot eredményez. A magukat nagynevű márkáknak feltűnő, utángyártott vagy hamisított kelékanyagokat gyártó cégek termékei szintén illegálisak és veszélyesek, nem minőségiek, és fennáll annak a veszélye, hogy tartósan károsíthatják a nyomtatót. Az olyan iparági vezetők, mint a Brother, együtt dolgoznak a hamisítványok elleni fellépésen, hogy segítsenek megvédeni a fogyasztókat. Általában a hamis patronokat rossz minőségük, nem hivatalos csomagolásuk, rövid élettartamuk, irreálisan olcsó áruk és a megkérdőjelezhető értékesítási hely alapján lehet felismerni. Azonban néhány hamisítvány megtévesztően jónak tűnik, ezért érdemes ellenőrizni a hamisítványokat, ha valaha is kétségei merülnek fel az eredetiséget illetően.

Ha rendelkezik a Brother egyik díjnyertes lézernyomtatójával, akkor biztos lehet benne, hogy a legkiválóbb működést és a legjobb minőséget eredeti kellékanyag használatával fogja elérni. Tonerkazettáink bizonyítottan jobb minőségűek, tartósabbak és biztonságosabbak, mint a nem eredeti alternatívák. Újrahasznosítási rendszerünk révén a szénlábnyom és a környezeti hatások csökkentése is megvalósítható. Ha pedig a szükséges gondossággal kezeli eredeti kellékanyagainkat, akkor biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű, gyors és költséghatékony nyomtatás lesz a végeredmény.

Mit tegyek az üres patronokkal?

Ne feledje, hogy a régi patronokat /tonereket soha nem szabad a kukéba dobni, mivel ezek újrahasznosíthatóak és így a környezetre gyakorolt hatásuk is minimalizálható. A Brother gyors, egyszerű és ingyenes visszaküldési és újragyártó programot működtet az eredeti tintapatronokhoz és tonerkazettákhoz. Az Ön használt tintapatronjának vagy tonerének minden egyes részét saját üzemünkben gyártjuk újra. A használt tintapatronok/tonerek visszaküldésével Ön védi a környezetet és hozzájárul a fenntartható körkörös gazdasághoz.

 

Több információ Útmutató - Nyomtatók

További hasznos információk

Vissza a tetejére