1. Home Brother
  2. Támogatás
  3. Útmutató - Nyomtatók
  4. A3 nyomtatása A4-es nyomtatóra | Brother
Egy kéz, amely fényes indigó, zöld és fehér nyomatot vesz fel a fehér Brother nyomtató tetejéről

A3 nyomtatása A4-es nyomtatóra | Brother

A dokumentumok különböző méretű papírra történő méretezése gyakran nehézkes

A dokumentumok különböző méretű papírra történő méretezése gyakran nehézkes. Mi a teendő, ha van egy A3-es dokumentum, amelyet A4-ben kell kinyomtatni?

A dokumentumok átméretezése a múltban kissé nehézkes volt, ami a nyomtatási erőforrások pazarlását is eredményezhette.

Mivel az eltérő méretű dokumentumok nyomtatása sok irodai dolgozó számára problémát jelentett, és rengeteg nyomtatási munkát lelassított. Vajon létezik-e egyszerű módja az A3-as dokumentumok méretezésének A4-es papírra történő nyomtatáshoz?

Nyomtathatok A3-es dokumentumot A4-es papírra?

A jó hír az, hogy igen, most már van egy egyszerű módja annak, hogy A3-ról A4-re nyomtasson. A legújabb professzionális nyomtatók többsége a legtöbb esetben automatikusan csökkenti és átméretezi a dokumentumokat. Míg mielőtt a Word, a PowerPoint vagy egy hasonló alkalmazás segítségével manuálisan kellett átméretezni a dokumentumot – ami trükkösnek bizonyulhat –, most már a nyomtatás előtt átméretezheti a dokumentumokat.

A legtöbb modern nyomtató automatikusan átméretezheti a kinyomtatott dokumentumokat, ahogy azt Ön kívánja. Ahol ez nem lehetséges automatikusan, ott még mindig vannak lehetőségek, hogy könnyen nyomtassa ki a A3 dokumentumokat A4-es papírra.

Hogyan nyomtathatok ki egy A3 dokumentumot a A4 oldalon?

Mielőtt elküldené a dokumentumokat nyomtatásra, egyszerűen válassza ki a menüben a nyomtatáshoz használt papírméretet. Ha egy dokumentumot A3-ról A4-re méretez, jelölje be a „túlméretezett oldalak zsugorítása” jelölőnégyzetet, mielőtt a „nyomtatás” gombra kattint, mivel ez az, ami arra utasítja a nyomtatót, hogy a tartalmat a kiválasztott papírméretre állítsa be, függetlenül attól, hogy az eredeti fájl mennyire nagy méretű. Ha minden rendben van, akkor indíthatja a nyomtatást.

A szkennelés és a nyomtatás terén is ugyanolyan egyszerű a helyzet. A fizikai A4-re nyomtatandó A3-s dokumentumok esetében a professzionális Brother-nyomtatóval kicsinyítési lehetőségek állnak rendelkezésre. Ha A3 szkennerrel vagy automatikus dokumentumadagolóval rendelkező nyomtatót használ, lehetősége van a dokumentumok A4-ig történő méretezésére.

Egyszerűen töltse be az A3 méretű lapot a nyomtatóba, és válassza ki, hogy hány példányt szeretne nyomtatni. A dokumentum másolása és nyomtatása előtt a nyomtató érintőképernyőjén válassza ki az „Opciók” lehetőséget, majd válassza a „Nagyítás/kicsinyítés” lehetőséget. Ezután válassza a „csökkentés” lehetőséget, és beállíthatja a nyomtatási feladathoz kívánt csökkentési arányt. Ebben az esetben A3-ról A4-es papírra nyomtat.

Ilyen egyszerű. Ha kisebb méretben kell reprodukálni egy A3-es dokumentumot, akkor egyszerűen szkennelje be vagy másolja át egy Brother All-in-One nyomtatóval.

A3-ként is kinyomtatható a A4?

Számos oka lehet annak, hogy az A3-es dokumentumokat át kell méreteznie A4-es nyomtatáshoz. Hasonlóképpen előfordulhat, hogy fel kell nagyítani a dokumentumot. Szerencsére a legújabb nyomtatási szoftver lehetővé teszi a dokumentumok méretarányos módosítását, pontosan ugyanazokat a lépéseket követve, amelyeket a fentiekben írtunk, függetlenül attól, hogy melyik irányba kell elmozdulni a méretnek.

A dokumentumok automatikus méretezése csak az egyik módja annak, hogy a professzionális nyomtatók legújabb választéka megkönnyítse az életet.

'At your side': mindig 'az Ön oldalán' állunk, használja terméktanácsadó eszközünket, hogy megtalálja az Önnek tökéletes nyomtatót.

Több információ Útmutató - Nyomtatók

További hasznos információk

Vissza a tetejére