1. Home Brother
  2. A Brother vállalatról
  3. Környezetvédelem és fenntarthatóság
  4. Piacvezető a toner újrahasznosításban

A fenntarthatóság fontos számunkra:

Tisztában vagyunk vele, hogy a fenntarthatóság számít, ezért a bolygóra gyakorolt hatásunk minimalizálása mindig is alapvető része volt tevékenységünknek, és ezért van egy globális csapatunk, amely az Ön segítségével ezt megvalósítja. A hosszú élettartamú, tartós termékek kifejlesztésétől a hozzánk visszaküldött Brother kellékanyagok 100%-ának etikus újragyártásáig vagy újrahasznosításáig „Zöld Csapatunk” közel két évtizede segít mindannyiunknak fenntarthatóbban cselekedni. 

De szeretnénk még nagyobb hatást elérni, és ha Ön is segít ebben, akkor, ez meg is valósítható. Az ígéretünk egyszerű. Küldje vissza nekünk használt patronjait, és mi gondoskodunk arról, hogy azok 100%-át a legjobb minőségben újragyártsák vagy újrahasznosítsák. Így együtt továbbra is egy fenntarthatóbb, szén-dioxid-semleges jövő felé haladhatunk. 

Köszönjük, hogy mellettünk áll a megvalósításban! 

Eddigi újrahasznosítási történetünk:

Újrahasznosított kép három nyíllal, alatta lilával 40 000 000

Újragyártott vagy újrahasznosított kellékanyagok

Átlagosan évente 3 millió festékkazettát gyártunk vagy hasznosítunk újra – ez 4 olimpiai méretű úszómedence megtöltéséhez elegendő.

Lila kép a CO2 szavakkal körben, fára mutató nyilakkal

Karbonsemleges folyamatok

Patronjaink 86%-ának újragyártásával évente körülbelül 5300 tonna CO2-t takarítunk meg – ami egyenértékű 1150 autó utakról történő eltávolításával.

0% fehérrel írva egy lila szemeteskukára

Hulladékmentesség a hulladéklerakóban

Európai újrahasznosító létesítményeink 2013 óta akkreditáltan hulladékmentességet biztosítanak– így évente 1500 tonna anyag nem kerül be hulladéklerakóba.

Hasznosítsa újra tonereit ingyen

Újragyártási történetünk:

18 év újragyártás, a legfontosabb dátumokkal

Közel 20 éve gyűjtjük a használt festékkazettákat, ezzel Európa egyik legrégebbi újragyártási rendszerét tartjuk fenn és indulásunk óta minden évben folyamatosan növekedtünk.

Az első dedikált újragyártó létesítményünk 2008-as megnyitásától az európai újragyártó létesítményeinkig, amelyek 2021-ben megkapták a szén-dioxid-kibocsátás akkreditációt, ez egy olyan utazás, amelyre hihetetlenül büszkék vagyunk.

Íme az újragyártásunk eddigi története!

Újragyártási folyamatunk:

Hurok lila alapon 14%-ban újrahasznosított, zéró hulladék, 86%-ban újrafelhasznált és 100%-os teljesítmény Brother festékkazettával felirattal

A zárt lánc

A Brother több éve működteti a Körkörös gazdaságot a toner-visszagyűjtés területén. Zárt láncú folyamatunk azt jelenti, hogy összegyűjtjük az összes használt festékkazettát, és újragyártjuk vagy újrahasznosítjuk, hogy újat készítsünk anélkül, hulladéklerakóba kerülne. 

Patronjaink teljesen körkörös folyamaton mennek keresztül, és műanyagaink nem tartalmaznak semmilyen veszélyes adalékanyagot, vagyis újra újragyárthatjuk ezeket. 

Ez a megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy az összes visszaküldött Brother festékkazetta 100%-át újragyártsuk vagy újrahasznosítsuk.

Piacvezető újragyártási folyamatunk

Amikor visszaküldi nekünk a festékkazettát, az egy 150 lépcsős újragyártási folyamaton megy keresztül, hogy minden újragyártott kazetta ugyanolyan minőségű legyen, mint az új. Amit nem tudunk újragyártani – sérülés vagy elhasználódás miatt – 100%-ban újrahasznosítják.

Ez a rendkívül innovatív eljárás azt jelenti, hogy a Brother vásárlói által hozzánk visszaküldött festékkazetták 86%-át újra tudjuk gyártani. Ez azt jelenti, hogy felhasználjuk a használt festékkazettát. Szétszerelik. Kicserélik a kopott alkatrészeket. Megtisztítják. Összeszerelik. És visszakerül ügyfeleinkhez újszerű állapotában.

Ez a folyamat újra és újra megtörténhet, a legjobb minőségű termékeket kínálva, amelyek a lehető legkisebb hatással vannak bolygónkra.

Légifelvételek újrahasznosító gyárépületekről

Egy egészségesebb bolygó támogatására törekszünk

Saját, Brother által üzemeltetett gyáraink vannak az Egyesült Királyságban és Szlovákiában, amelyeket úgy építettünk, hogy teljes mértékben kézbe tudjuk tartani az európai vásárlók által hozzánk visszaküldött festékkazetták újragyártását és újrahasznosítását.

Mindkét gyár szén-dioxid-semleges akkreditációval rendelkezik, valamint napelemekkel és talajfűtési rendszerekkel előállított zöld energiával üzemel – csapatunk rendkívül keményen dolgozott, hogy elérjük ezt a teljesítményt. És még tovább akarunk lépni.

Ezért „Zöld csapatunk” Európa-szerte fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy folyamatosan javítsa az újragyártással kapcsolatos megközelítésünket, biztosítva, hogy az a lehető legnagyobb mértékben energiahatékony és környezetbarát legyen.

Két ember kezében dobozok és egy festékkazetta a közepén

Tegyünk együtt környezetünkért

Az újrahasznosítás a Brother segítségével egyszerű és teljesen ingyenes. Csak annyit kell tennie, hogy visszaküldi nekünk az üres kellékeket a megadott lehetőségi módok közül választva, a többit mi megoldjuk. Jelenleg évente körülbelül 3 millió patront gyártunk újra, de többet szeretnénk.

Együtt, az Ön folyamatos támogatásával folytathatjuk a fenntartható termékek előállítását, miközben védjük és minimalizáljuk a bolygónkra gyakorolt hatást.

 

Hasznosítsa újra ingyen még ma

Szélturbinák sorozata egy zöld dombon, kék ég és felhők

65%-kal kevesebb kibocsátás 2030-ra

Hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság többről szól, mint felelősségteljes működésről; ez egy lehetőség, hogy támogassuk azokat a közösségeket, amelyeknek a részei vagyunk és pozitív hatást gyakoroljunk a világra.

 

Környezetvédelem és fenntarthatóság

Cool Earth szavak fehérrel írva, két piros papagájjal és esőerdővel a háttérben

Hogyan segítenek ebben a Brother ügyfelei?

2009 óta adományozunk a Cool Earth-nek újrahasznosítási programunkon keresztül, ezzel támogatva a legveszélyeztetettebb élőhelyeinket szerte a világon. Íme néhány olyan közelmúltbeli projekt, amelyek támogatásában Ön is segített nekünk.

 

Fedezze fel kezdeményezéseinket a Cool Earth segítségével