1. Home Brother
  2. A Brother vállalatról
  3. Környezetvédelem és fenntarthatóság
  4. Ismerje meg a Cool Earth programot
  5. Kezdeményezések a Cool Earth-tel
Az RWSSP munkatársai a Milne-öböl falvaiban tett kutatólátogatás során a Cool Earth által a Brother által támogatott projekteket segítették.

Lépéseket kell tennünk bolygónk védelmére, addig, amíg van rá lehetőség

Bolygónk biztonsága minden nap veszélyben van az éghajlatváltozás miatt. A Brother hisz abban, hogy az utolsó megmaradt esőerdőink védelme létfontosságú az okozott károk megállításához és visszafordításához. Ezért dolgozunk együtt a Cool Earth-tel és büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk a leghosszabb ideje együttműködő kereskedelmi partnerük. 

Az esőerdők természetes szén-elnyelők. Elnyelik a szén-dioxidot, segítve megakadályozni a hőmérséklet emelkedést a Földön, így létfontosságú a védelmük, valamint az ott élő emberek támogatása. Biztosítanunk kell, hogy az ezekben a létfontosságú ökoszisztémákban élő közösségek rendelkezzenek a még megmaradt esőerdők védelméhez, virágzásához és megmentéséhez szükséges tudással, támogatással és felszereléssel.

Létfontosságú, hogy támogassuk az éghajlat védelmével kapcsolatos aktivitást. A Cool Earth-lel való együttműködésünk kezdete óta a Brother több mint 70 000 hektár esőerdő védelmében segített: körülbelül 27 millió fa, amelyek több mint 37 millió tonna szenet tárolnak. Ez megóvja a biológiai sokféleség gazdagságát, és épségben tartja a világ szén-dioxid-nyelőit.


Esőerdeinknek lehetőséget kell adni a virágzásra, ha azt szeretnénk, hogy fontos szerepet játsszanak a CO2-elnyelésben és bolygónk egészségének megőrzésében.

Támogassa a Cool Earth-t és kezdeményezéseiket a kiürült kellékek visszaküldésével és újrahasznosításával!

A legutóbbi Cool Earth kezdeményezések, amelyek támogatásában a Brother ügyfelei is segítettek 

Erdőtüzek utóhatásai a perui Potsoteni közösségben.

Erdőtüzek megelőzése Amazónia területein

A Central Asháninka del Río Ene-vel (CARE) kötött új partnerség révén a Cool Earth érdekképviseleti támogatást nyújt a helyi önkormányzatoknak, hogy biztosítsák a tűzmegelőzési kezdeményezések létfontosságú finanszírozását. Ez négy kulcsprogramot fed le: megelőzés (jogi, fizikai); előkészítés és ellenőrzés; információterjesztés; valamint az érdekképviselet és a pénzügyek.

A hosszú távú cél az, hogy az embereket olyan képzésben részesítsék, amelyre szükségük van a változó erdei állapotok azonosításához és nyomon követéséhez a tüzek leküzdése érdekében, még mielőtt azok elkezdődnének.

Az Asháninka hosszú múltra tekint vissza az irányított égetéssel kapcsolatban, az erdőtüzek leküzdése érdekében. Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás az Asháninka hagyományos földgazdálkodási gyakorlatának újragondolásával új módokat teremt az esőerdők megőrzésére. Ez védi az otthonokat, a megélhetést és bolygónk egészségét.

 

Madártávlat egy Asháninka falu széléről a Rio Ene szélén, Peruban.
Mariá kakaóhüvelyeket, a csokoládé alapanyagait szüreteti Pápua Új-Guineában
Egy kézmosóállomás, a Brother ügyfelei segélyalappal rendelkeznek, amely jelenleg aktívan segíti a betegségek csökkentését Pápua Új-Guineában

Hogyan védi a tiszta kéz az új-guineai esőerdőt?

Talán nem gondolja, hogy a rendszeres kézmosás segít az erdőirtás elleni küzdelemben, pedig így van.

A Brother támogatja a Cool Earth kezdeményezéseit és Pápua Új-Guineában 24 kézmosó állomást biztosít az esőerdő közösségek számára. De hogyan mentheti meg ez a fákat? A kézmosás az első lépés a pozitív cselekvések dominóhatásában, amelyek biztosítják, hogy az erdő és közösségei egészségesek maradjanak. Ez támogatja az egészség és a higiénia kultúráját. 

A tiszta kéz kevesebb betegséget jelent. A kevesebb betegség biztosítja, hogy több, a betegségeknek ellenálló ember éljen az esőerdőben és megvédje azt. Az egészséges embereknek nem kell gyakran utazniuk a drága egészségügyi központokba. Az orvosi kezelésre fordított kevesebb kiadás nagyobb készpénz biztonságot jelent. A nagyobb készpénzbiztonság pedig kisebb gazdasági nyomást jelent az esőerdőben lévő fák kivágására és eladására.

A helyiek által iskolákban, piacokon és egészségügyi központokban épített kézmosó állomások több mint 2500 ember életminőségét javították jelentősen. Ezen túlmenően nyolc falu 33 önkéntesének további higiéniai képzést is biztosítottak.

 

 

Ismerje meg, mit tehet még ma a Cool Earth segítségére és támogatására.