Brother speciális szalagok

Szakember-szalagok-main-image

A Brother tartós P-touch laminált címkéi különböző színekben, méretekben és speciális anyagokon kaphatók különböző alkalmazásokhoz:
• Standard szalag
• Erős tapadású szalag, az egyenetlen felületekhez
• Flexibilis szalag kábeljelöléshez
• Fluoreszkáló szalag biztonsági táblákhoz
• Biztonsági szalag

Speciális szalagok listája

Brother laminált szalagok

Válassza a megfelelőt!

A megfelelő Brother TZe szalagkazetta kiválasztásával biztos lehet benne, hogy a címke jól látható és sokáig a helyén.

A biztonsági jelekről és fontos megjegyzésekről szóló fluoreszkáló szalagoktól kezdve, egészen az erős tapadású szalagokig, amelyek a durva felületekhez ragaszkodnak, a kínálatban szereplő valamennyi szalag kiállja az idő próbáját. A videó bemutatja a tartós, hosszú élettartamú címkéinket.

További információ

A Brother 1988-ban kifejlesztette tartós laminált címke technológiáját, és ez idő alatt számtalan ügyfél választott bennünket, címkézési igények megoldásához. Mivel a szöveget egy tiszta műanyag bevonat védi, biztos lehet benne, hogy a címkék ki fogják állni az idő próbáját, bárhol is helyezzél el őket.

Töltse le a szalag műszaki adatlapját, amely további részleteket mutat be a címkéken és az elvégzett teszteken.

Letöltés (PDF, 2.6.MB)

A hagyományos címkékkel ellentétben a laminált szalagtechnológia biztosítja, hogy egy szuper átlátszó polietilén laminált réteg óvja a szöveget. Az eredmény egy gyakorlatilag elpusztíthatatlan címke, amely  extrém körülményeknek is ellenáll.

A címkéken végzett tesztek eredményei azt bizonyítják, hogy a Brother P-touch laminált címkék tartósságukat illetően megelőzik a versenytárs nem laminált címkéket, olvashatóak és tartósak maradnak.

A kopásteszt elvégzése

A Brother szalagok laminálási technológiája biztosítja, hogy a P-touch címkék ellenálljanak a kopásnak.

Egy 1 kg-os, homokszóró berendezés haladt át a Brother P-touch laminált címkék és a nem laminált konkurenscímkék felett. 50 áthaladás után a Brother P-touch laminált

címkék alatt található karakterek teljesen sértetlenek voltak és a laminálás is csak kis mértékben lett karcos. A teszt a konkurens címkék minőségén nyomot hagyott.

A hőmérsékleti teszt elvégzése

Akár fagyponton, akár rendkívül meleg környezetben szeretné használni a feliratokat, a címkéinket úgy terveztük, hogy azok extrém körülmények között is tartósak legyenek. Az eredmények azt mutatják, hogy a Brother P-touch laminált címkék ellenállnak a -80 ° C és + 150 ° C közötti hőmérsékleteknek.

 A laminált címkéinket szobahőmérsékleten rozsdamentes acéllemezekre helyeztük, majd meghatározott időre melegítettük és hűtöttük. 72 órán át -80 ° C-on a szalag tapadását illetően vagy a színében nem észlelhető változás. 2 óra múlva + 150 ° C-on a szalag enyhe elszíneződése ellenére a címkén lévő szöveg teljesen érintetlen maradt.

A fakulás tesztelésének folyamata


Bárhol használják a P-touch laminált címkéket, úgy lettek tervezve, hogy hosszabb idő elteltével is olyan könnyedén és tisztán olvashatóak legyenek, mint a felragasztás napján.

Többféle és több színű Brother P-touch laminált címkét ragasztottunk fel fém lemezekre és behelyeztük őket egy fakító kamrába, ahol olyan kültéri UV sugárzásnak voltak kitéve, amelyet ha 12 hónap során kaphatna a szalag (a JIS K7350-2 / ISO 4892-2 szerint). A szalagokra nyomtatott szöveg változatlan maradt, és tökéletesen olvasható volt. A piros, sárga és fluoreszkáló szalagok azonban a szalag háttérszínében némi elhalványulást mutatott. A többi Brother címke színe csekély vagy semmilyen változást nem mutatott.
csekély vagy semmilyen változást nem mutattak.

Vegyi anyagokkal történő tesztelés

A kémiai teszteket a Brother laminált szalagokkal és a versenytárs nem laminált szalagokkal végeztük.

A folyamat két lépésből állt:
1. lépés - Vegyszerekben való alámerítési teszt
2. lépés - Vegyszerekkel végzett kopásteszt

 A szalagokat először üveglapokhoz rögzítették, és különböző vegyszerekbe merítették 2 órán át. Nem történt változás a nyomtatási minőségben, és a címkék az üveglapon maradtak.
 Némely vegyi anyagban áztatott címkén a laminált fólia enyhe elválasztást mutatott, ugyanakkor a címkék dörzsölése ugyanezekkel a vegyi anyagokkal egyáltalán nem volt hatással. Tehát még akkor is, ha a Brother P-touch laminált címkéjére vegyi anyagok kerülnek, egy gyors törlésnek elegendőnek kell lennie a károsodások elkerülése érdekében.

 Ezután a Brother P-touch laminált szalagokat több üveglapra helyezték. Egyenként 500 g tömegű kémiai infúziós anyagot húztak át 20 címke fölött. A Brother P-touch laminált címkék nyomtatási minősége nem változott, ellentétben a versenytárs nem laminált címkéivel szemben.

A vízállóság tesztelési folyamata

A Brother laminált címkék extrém módon ellenállnak a vízzel való érintkezésnek és a hosszabb ideig tartó vízbe merítésnek.

A teszteket két szakaszban végeztük:
  1. szakasz - A víz alámerülésének vizsgálata
  2. szakasz - A víz kopás teszt

 A szalagokat először üveglapokhoz rögzítettük, és 2 órán át vízbe merítettük. Nem történt változás a nyomtatási minőségben, és a címkék az üveglapon maradtak.

A második teszthez a Brother P-touch laminált szalagokat több üveglapra helyezték. Egy 500 g tömegű, vízzel átitatott ruhát áttoltak 20-szor a címke fölött. A Brother P-touch laminált címkék nyomtatási minősége nem változott.

Ismerje meg, milyen előnyei vannak a címkézésnek a létesítménykezelési folyamatokban