Mik azok a hamisított patronok?


Ugyanúgy, mint minden iparágban, ahol a minőség meghatározó kérdés, sajnos a nyomtatókhoz használatos tintapatronok és tonerek piacán is megjelentek hamisított termékek. Ezek a silány másolatok külsőre úgy néznek ki, mint az eredetiek, de minőségüket tekintve messze elmaradnak az eredeti Brother termékektől, ráadásul illegálisan használt gyártói márkanevek alatt futnak.

Győződj meg arról, hogy eredeti kellékanyagot használsz

A legbiztosabb módja, hogy eredeti termékhez juss és ezáltal a Brother által nyújtott minőséget kaphasd, ha hivatalos Brother viszonteladó partnertől vásárolsz. Amennyiben kételkedsz a Brother kellékanyag eredetiségében, kérjük ellenőrizd a hologramos biztonsági matricát a toneren/tintapatronon és annak dobozán is - és lépj kapcsolatba velünk.

 

Hol találkozhatsz hamisítványokkal?

Többnyire online felületeken, sokszor olyan oldalakon, amelyeket a keresőből találsz meg toner/tintapatron keresésekor, és ezeken az oldalakon olcsón vagy akciós áron kínálják a Brother termékeket. Az is elképzelhető, hogy weboldalukon a Brother márkanevet is használják. Gyakran különböző aukciós és osztályozó oldalakon bukkannak fel. 

 

Milyen problémákat okoznak a hamis termékek?

Ahogy sejthető, a hamis tonerek/tintapatronok jóval gyengébb minőséget produkálnak. Mivel a hamisítványoknál gyakran előfordul a töltőanyag szivárgása, ezért akár helyrehozhatatlan károkat is okozhatnak a készülékedben. A hamis kellékanyagok a környezetet is nagy mértékben károsítják. A gyártás egy bonyolult folyamat, amely során a felhasznált anyagokat körültekintően kell kezelni, különben káros következményei lehetnek. A Brother óvja a Földet és elkötelezett a környezetvédelem iránt, amely elsősorban a Brother Earth programban és a Blue Angel környezetvédelmi tanúsítvány sokszori elnyerésében is megnyilvánul. A hamisítók nem szabályozzák a veszélyes folyamatokat és számukra a környezetvédelem nem szempont. 

Győződj meg arról, hogy eredeti kellékanyagot használsz! Kövesd az alábbi lépéseket...

Ellenőrizd a biztonsági címkét a toneren/tintapatronon vagy a dobegységen.
Látogass el a  www.brother.com/id  oldalra és nézd meg, hogy a hologramos címke egyezik-e az oldalon lévővel, majd írd be a dobozon található ID azonosító számot.

 

...vagy használd okostelefonodat

1. Tölts le egy Data Matrix kód olvasó applikációt (a QR olvasó alkalmazás nem biztos, hogy megfelelő)

2. Nyisd meg az alkalmazást, szkenneld be a Data Matrix kódot és add meg az ellenőrzési oldalt.

3. Az ID azonosító ellenőrzése automatikusan megtörténik és egy zöld pipa fog megjelenni, ha a termék eredeti.

4. Hasonlítsd össze a kijelzőn lévő hologramot az ellenőrzési oldalon lévővel.

5. Amennyiben a kódolvasó nem működik, kérjük add meg manuálisan ezen az oldalon: www.brother.com/id