1. Home Brother
 2. Támogatás
 3. Útmutató - Nyomtatók
 4. Hogyan tudok nyomtatni a telefonomról vagy a tabletről?| Brother
Egy Brother mobil nyomtatási alkalmazás telefonon, egy asztaon a háttérban fekete Brother nyomtatóval.

Hogyan tudok nyomtatni a telefonomról vagy a tabletről?| Brother

A mobiltelefonról történő nyomtatás sokkal egyszerűbbé teheti a nyomtatási feladatokat. IPhone, iPad, Android okostelefonról vagy tabletről nyomtathat a nyomtató gyártójának hitelesített alkalmazásával. Vannak azonban más lehetőségek is, mint például a bővítmények.

Van-e olyan alkalmazás, amely a mobiltelefonról nyomtat? 

Az iOS és Android rendszerű mobilalkalmazások általában ingyenesen elérhetők, és letölthetők az App Store-ból vagy a Google Play áruházból. Feltétlenül töltse le azt az alkalmazást, amely támogatja az adott nyomtatómodellt. Az alkalmazás okostelefonra vagy tabletre történő telepítése után az ugyanazon a hálózaton lévő nyomtatók általában azonnal felismerésre kerülnek. Ezután kinyomtathatja a fájlokat a mobileszközökről.

Keresse meg okostelefonról vagy tabletről a nyomtatni kívánt fájlt vagy fényképet, majd ossza meg azt az okostelefonon vagy eszközön található nyomtatási alkalmazással. Az alkalmazásban általában különböző lehetőségek állnak rendelkezésre, például a színes vagy fekete-fehér, egyoldalas vagy kétoldalas nyomatok száma, valamint a fotópapírra való nyomtatás lehetőségei, mint például a számítógépen vagy a laptopon. 

A Brother ingyenes mobilalkalmazásokkal rendelkezik a különböző fájlok, köztük PDF, fényképek, Microsoft Word és Excel fájlok és e-mailek okostelefonokról vagy tabletről történő nyomtatásához, közvetlenül Brother tintasugaras vagy lézernyomtatóra.

Mit lehet nyomtatni a mobil alkalmazásokkal?

 • PDF, Word, Excel, PowerPoint és szöveges dokumentumok - a dokumentumfájlok vagy letöltések listájából, vagy más alkalmazásokból, például a Google Drive-ból vagy az iCloudból. 
 • Fotók - közvetlenül az alkalmazásból, a fotóalbumból vagy a közösségi média alkalmazásokból és a WhatsApp-ból.
 • Weboldalak – weboldalak nyomtatása közvetlenül a különböző internetes böngészőkből
 • A vágólapról - adatokat, fényképeket, szöveget és a weboldalak kiválasztott részeit más alkalmazásokból a vágólapra másolja.

Az, hogy mit tud és mit nem tud kinyomtatni, a nyomtató gyártójának nyomtatási alkalmazásától függ, mivel nem minden alkalmazás rendelkezik a nyomtatási funkciók teljes listájával a fentiek szerint.

Be tudom olvasni a dokumentumokat a mobiltelefonomra vagy tabletre? 

Ha többfunkciós nyomtatóval rendelkezik, például szkennelési képességekkel rendelkező többfunkciós nyomtatóval, akkor a papírdokumentumokat okostelefonra vagy tabletre is beszkennelheti. 

Nyissa meg a gyártó alkalmazását, és válassza a beolvasás lehetőséget. Miután a többfunkciós készülék beszkennelte a dokumentumot, az megjelenik az okostelefonon. Ezután elforgathatja, levághatja és szerkesztheti a beolvasott dokumentumot. 

Számos lehetőség közül választhat: Mentse a beolvasott fájlt a telefonjára vagy a tabletre, küldje el e-mailben JPEG vagy PDF formátumban, vagy mentse a felhőbe, például az iCloudba, a Dropboxba vagy a Google Drive-ba. 
A dokumentumok szkennelését nem minden alkalmazás támogatja, ezért ellenőrizze, hogy a nyomtató gyártója ezt kínálja-e az alkalmazásban. 

A Brother nyomtatók és többfunkciós nyomtatók széles választékát kínálja otthoni és irodai használatra egyaránt, amelyek alkalmasak okostelefonról és tabletről történő nyomtatásra és szkennelésre. Emellett a Wi-Fi hálózathoz csatlakozó látogatók, alkalmazottak vagy családtagok is használhatják a nyomtatási lehetőségeket. 

Bővítmények és megoldások a mobiltelefonról történő nyomtatáshoz

A nyomtatógyártók alkalmazásain kívül más lehetőségek is rendelkezésre állnak a fájlok mobileszközökről, például okostelefonról vagy tabletről történő nyomtatásához. Ezek olyan általános bővítmények, amelyeket az eszközgyártók előre telepítenek a mobileszközökre, vagy külön letölthetők. Ennek az az előnye, hogy ezek a bővítmények - ellentétben a nyomtatógyártók alkalmazásaival - több nyomtatómárka számára működnek. A hátránya, hogy ezek a bővítmények gyakran csak szabványos nyomtatási lehetőségeket kínálnak, és nem kínálnak további lehetőségeket, mint például a színes vagy fekete-fehér nyomtatás és a kétoldalas nyomtatás. Ezenkívül a szkennelési funkciók nem támogatottak.

Ezek a legnépszerűbb bővítmények és megoldások az okostelefonról vagy tabletről történő nyomtatáshoz:

Apple AirPrint
az Apple AirPrint segítségével egyszerűen nyomtathat Apple iPhone készülékről és az AirPrint funkciót támogató nyomtatóról. Az alkalmazás nagyon egyszerűvé teszi az e-mailek, fényképek, weboldalak és dokumentumok nyomtatását, mivel nincs szoftver a telepítéshez. Az AirPrint a legtöbb iOS mobileszközbe, például iPhone-ba és iPadbe van beépítve.

 

Mopria nyomtatási szolgáltatás Nyomtatás közvetlenül Android készülékről Mopria
-t támogató nyomtatóra. Gyorsan csatlakozhat a nyomtatóhoz Wi-Fi kapcsolaton keresztül e-mailek és egyéb dokumentumok nyomtatásához. Töltse le és telepítse a Mopria Print Service plugin modult a Play Áruházból, és készen áll arra, hogy okostelefonról vagy tabletről nyomtasson.

 

A Cortado
lehetővé teszi, hogy egy kompatibilis Brother nyomtatóra nyomtasson, amely Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik okostelefonjához vagy tablethez. A Cortado Cloud Printing Apple, Android és BlackBerry készülékeken érhető el. Különböző fájlformátumokat nyomtathat, például HTML e-maileket, Excel, PDF és PowerPoint fájlokat, anélkül, hogy telepítenie kellene a megfelelő alkalmazást.

 

Az NFC (Near Field Communication – rövid hatótávolságú kommunikáció)
egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a tranzakciók, az adatcsere és a vezeték nélküli kapcsolat létesítését két eszköz között, egymáshoz közeli távolságon belül. Az NFC segítségével egyszerűen létrehozhatja a vezeték nélküli kapcsolatot, ha az NFC-támogatással rendelkező mobileszközt egy NFC-képes nyomtatóhoz tartja. Ezután közvetlenül nyomtathat és szkennelhet a mobileszközéről.

 

A Wi-Fi Direct funkciót támogató Wi-Fi
Direct nyomtatók routeren vagy hotspoton keresztül közvetlenül csatlakozhatnak okostelefonhoz vagy tablethez. Közvetlenül nyomtathat vagy szkennelhet mobileszközökről. A Wi-Fi Direct megkönnyíti az e-mailek, fényképek, weboldalak és dokumentumok nyomtatását. Nincs letölthető szoftver, nincs telepítendő illesztőprogram, és nincs csatlakoztatáshoz szükséges kábel. 

 

Brother alkalmazások nyomtatókhoz
:a Brother számos alkalmazást kínál fájlok nyomtatásához Android és iOS okostelefonokról és tabletekről. Ezek az alkalmazások olyan fejlett funkciókat is kínálnak, amelyek a szabványos nyomtatási bővítményekkel és szolgáltatásokkal nem rendelkeznek, például színes vagy fekete-fehér nyomtatás, fotópapírra történő nyomtatás, valamint egyoldalas vagy kétoldalas nyomtatás. Ezen kívül az alkalmazások lehetővé teszik a fájlok szkennelését közvetlenül a Brother nyomtatóról mobileszközökre, például iPhone, iPad vagy Android okostelefonokra vagy tabletre.

 

Brother iPrint&Scan alkalmazás
az Brother iPrint&Scan egy ingyenes alkalmazás, amely lehetővé teszi fájlok nyomtatását és szkennelését iPhone, iPad vagy Android operációs rendszerrel felszerelt okostelefonra és tabletre. Mindössze egy Wi-Fi hálózatra és egy Brother-nyomtatóra vagy többfunkciós nyomtatóra van szüksége, amely támogatja ezt. Az alkalmazás könnyen telepíthető és könnyen használható. Amint telepíti az alkalmazást, megkeresi a hálózatot a támogatott nyomtatók között, így bármikor kinyomtathatja a kívánt fájlokat.

 • Fényképek, weboldalak és dokumentumok (PDF, Word, Excel, PowerPoint, szöveges dokumentumok) egyszerű és gyors nyomtatása.
 • Dokumentumok és fényképek nyomtatása közvetlenül a Cloud szolgáltatásból, például: Dropbox, OneDrive, Evernote.
 • Mentse a szkennelt dokumentumokat Android mobileszközére, vagy küldje el e-mailben (PDF, JPEG).
 • Számítógép, laptop vagy illesztőprogram használata nélkül használható.

 

A Brother Mobile Connect alkalmazás
a Brother Mobile Connect egy ingyenes alkalmazás, amely a fájlok mobileszközökre történő nyomtatása és szkennelése mellett lehetővé teszi a nyomtató tintaszintjének és toner szintjének nyomon követését. Az alkalmazás Wi-Fi-n keresztül működik, és elérhető iPhone, iPad és Android okostelefonokra vagy tabletekre.

 • Dokumentumok, fényképek és weboldalak nyomtatása (PDF, Word, Excel, PowerPoint, szöveges dokumentumok)
 • Fényképek és dokumentumok beolvasása közvetlenül okostelefonra vagy tabletre (PDF/JPEG) nyomtatás, megosztás vagy mentés céljából.
 • Módosítsa a nyomtató beállításait, és figyelje a tinta- vagy tonerszinteket.
 • A kezdőképernyő testreszabása a gyakran használt funkciók gyors eléréséhez.

 

A Brother nyomtatási szolgáltatás beépülő modul kifejezetten Android mobileszközökre (5-es vagy újabb verzió) készült, és letölthető a Google Play áruházból Brother
. A beépülő modullal egy Android okostelefonról vagy táblagépről nyomtathat egy megfelelő Brother nyomtatóra a rendelkezésre álló Wi-Fi hálózaton keresztül, egyetlen gombnyomással.

Címkék nyomtatása mobiltelefonokról

A címkék mobileszközökről is kinyomtathatók. Számos alkalmazás áll rendelkezésre a címkék nyomtatására okostelefonokról, tabletekről vagy a kiskereskedelmi, raktár- és egészségügyi környezetekben használt speciális mobileszközökről. Ezen alkalmazások használatával nagyon egyszerűen nyomtathat címkéket közvetlenül okostelefonról, tabletről, laptopról vagy más mobileszközről egy vezeték nélküli Brother címkenyomtatón keresztül. 
A Brother támogatja a professzionális címketervezőket és nyomtatási szolgáltatásokat is, mint például a BarTender és a NiceLabel.

Nyomtasson webes és felhőalapú szolgáltatásokból, és szkenneljen be

A webes csatlakoztatási funkcióval rendelkező Brother nyomtatókkal és szkennerekkelközvetlenül csatlakozhat a készülékről különböző webes és felhőalapú szolgáltatásokhoz, például a Google Drive, a Dropbox, a OneDrive, az Evernote és a Box. Ez a kapcsolat lehetővé teszi, hogy közvetlenül a népszerű szolgáltatásokból nyomtasson és szkenneljen, anélkül, hogy számítógépet használna.

 

Több információ Útmutató - Nyomtatók

További hasznos információk

Vissza a tetejére