1. Home Brother
  2. Címke- és blokknyomtatók
  3. Kézi címkéző készülékek villanyszerelőknek és hálózatépítőknek

A 6 legfontosabb érv a címkézés mellett

Azonosítás

Készítsen egyértelmű és esztétikus jelöléseket munkája során.  Használjon Brother P-touch címkéző készüléket: kábelek és vezetékek, huzalok, biztosíték dobozok, előlapok, elosztó táblák és fogyasztói egységek jelöléséhez. 

Ideális megoldás: figyelmeztető és vészjelző táblákhoz, valamint bármilyen vezeték azonosításához.

Olyan címkéket is készíthet, amelyek a személyes elérhetőségeit tartalmazzák, (ideértve a céglogó megjelenítését is, ha PT-E550WVP készülékkel rendelkezik), így biztosítva, hogy elérik Önt javítási munkák vagy új megkeresések ügyében.

Csatlakozás

Egyszerűsítse a kábelek installálását azzal, hogy a vezetékek végét megjelöli Brother címkével. Ezzel biztosítja, hogy a csatlakozások helyesen történtek, és minimalizálja a hibakeresés és a hibaelhárítás idejét, ha problémát észlelnek. A Brother eredeti szalagjait használva a P-touch címkéző készülékekkel, biztos lehet benne, hogy az Ön által létrehozott címkék olvashatóak lesznek és az elkövetkező években maradnak.

Megbízhatóság

A Brother P-touch PT-E550WVP a Cable Label Tool alkalmazással együtt az Apple és az Android készülékek esetében lehetővé teszi olyan címkék létrehozását, amelyek megfelelnek az elektromos előírások azonosítási követelményeinek.

Az erős tapadású szalagok megfelelnek az Underwriters Laboratories UL-969 szabványoknak, a zsugorcsöves szalagok pedig az UL-224 szabványnak.

Karbantartás

Az ellenőrzések során a karbantartáshoz és a teszteléshez szükséges nyomon követés egyszerűbbé válik az egyértelműen címkézett felületek, panelek, kábelek és huzalok, vezetékek és eszközök esetében.

Vészjelzések

A veszélyes helyzetek azonosítása és a vészjelzések megvalósítása alapvető fontosságú. A P-touch PT-E550WVP címkéző készülék széles, 24mm-es szalaggal s használható, így könnyen olvasható és feltűnő jelöléseket készíthet, sárga és piros alapszínekre.

Biztonsági információk

Nyomtasson jól látható általános figyelmeztető táblákat bárhol és bármikor. A Brother fluoreszkáló citromsárga és narancssárga színű szalagjai kiválóan használhatóak potenciális veszély jelölésére, akár azonnali nyomtatást produkálva az érintett helyszínen.

Brother P-touch címkéző készülékek

Kézi címkéző készülékeket bemutató videó

A címkenyomtató-videónk segítségével felfedezheti a különböző modellek jellemzőit és előnyeit.

A PT-E550WVP használatával kapcsolatban több Hogyan használjam... videó segít Önnek, amelyek lépésről-lépésre bemutatják az egyes funkciókat.

Használati bemutató videó

Címkézés kimagasló színvonalon

A Brother 1988-ban kifejlesztette tartós laminált címke technológiáját. Azóta számtalan ügyfél tisztelt meg minket és bízott bennük címkézési igényeinek megvalósításában. Mivel a szöveget egy tiszta műanyag bevonattal védi, biztos lehet benne, hogy a címkék kiállják az idő próbáját, bárhol is helyezték el őket.

További információt az alábbiakban talál. Töltse le a szalagokat bemutató specifikációt, amely további részleteket mutat be a címkékre és az elvégzett tesztekre vonatkozóan.

Letöltés (PDF, 2.6MB)

A hagyományos címkékkel ellentétben a laminált szalagos technológia biztosítja, hogy egy szuper átlátszó polietilén laminált réteg védi a címkére írt szöveget. Az eredmény egy gyakorlatilag elpusztíthatatlan címke, amely extrém körülmények között is megállja a helyét.

Biztosak vagyunk a szalagok tartósságát illetően, mivel szélsőséges körülmények között teszteltük őket és eredményeink azt bizonyítják, hogy a Brother P-touch laminált címkék ellenállóbbak a versenytársak címkéinél.

Dörzsöléses kopás teszt

A Brother szabadalmaztatott szalag-laminálási technológiája biztosítja, hogy a Brother P-touch laminált címkek ellenálljanak a kopásnak.

A teszt elvégzésének folyamata:

Egy 1 kg-os, homokszóró berendezés haladt át a Brother P-touch laminált címkék és a nem laminált versenytárs címkék felett. 50 áthaladás után a Brother P-touch laminált címkék alatt található karakterek teljesen sértetlenek voltak és a laminálás is csak kis mértékben lett karcos.

Hőmérsékleti teszt

Abban az esetben, ha a címkéket extrém hideg vagy rendkívül meleg körülmények között szeretné használni, akkor ezt nyugodtan megteheti, mivel a címkéink rendkívüli tartósságra lettek kifejlesztve. A kimagasló minőség bizonyításához leteszteltük őket szélsőséges körülmények között is:
- 80°C és 150°C
-os környezetben is megvizsgáltuk az ellenállóságukat.

A teszt elvégzésének folyamata:

A Brother P-touch laminált címkéket csiszolópapírral kissé megérdesítettük, majd szobahőmérsékleten rozsdamentes acélra ragasztottuk, felhevítettük őket, végül pedig a lehűtés következett. 72 óra elteltével - 80°C-os hőmérsékleten nem volt észrevehető változás a szalag tapadásában és a színében. 2 óra elteltével +150°C-os hőmérsékleten kisebb elszíneződés ellenére, a szöveg a címkén teljesen sértetlen maradt.

 

Az elszíneződés tesztelése
Bárhol használják a P-touch laminált címkéket, a szalagok úgy lettek tervezve, hogy egyértelműen olvashatóak és tartósak legyenek hosszú-hosszú időn keresztül.

A teszt elvégzésének folyamata:

Többféle és több színű Brother P-touch laminált címkét felragasztottunk rozsdamentes acél lemezekre és behelyeztük őket egy fakító kamrába abból a célból, hogy 12 hónapos UV sugárzást szimuláljunk, a következő eredményekkel. (a teszt megfelel:JIS K7350-2/ISO 4892-2)

A szöveg színe változatlan, a karakterek pedig továbbra is kitűnően olvashatóak maradtak. A szalagok alapszíne nem mutatott elváltozást, kivéve a piros, a sárga és fluoreszkáló szalagot, amelyek enyhén megfakultak. A többi szalagszín nem, vagy csak csekély elváltozást mutatott.

Vegyszerekkel szembeni ellenállóság tesztelése

A kémiai tesztet a Brother laminált szalagokon és a versenytársak nem laminált szalagjain végeztük.

A teszt elvégzésének folyamata két lépésben:

1.lépés - vegyszerekben történő alámerítési teszt
2.lépés - Vegyszerekben végzett kopás teszt

Ahhoz, hogy a Brother P-touch laminált címkéket a vegyszerek hatásaival szemben teszteljük, először üveglapokra ragasztottuk őket és különböző folyadékokba merítettük azokat 2 órára. A címkék minőségi megjelenésében és szerkezetében nem történt elváltozás és tapadásuk az üveglapkákhoz továbbra is kifogástalan maradt. Jól lehet, bizonyos vegyszerrel átitatott címke kisebb elváltozást mutatott, a címkét ugyanazzal a vegyszerrel dörzsölve, a felülete nem károsodott. Tehát ha még vegyszer is csöppenne az Ön Brother P-touch laminált címkéjére, egy gyors törlés elegendő ahhoz, hogy megóvja az esetleges károsodástól.

A Brother P-touch laminált szalagot üveglapra ragasztottuk, majd egy 500g-os, vegyszerrel és oldószerrel átitatott ruhával bevont súlyt 20-szor áttoltunk minden címkén. A Brother P-touch laminált címkék nyomtatási minősége változatlan maradt, nem úgy mint más versenytárs, nem laminált címkék esetében.

Vízzel szembeni ellenállóság tesztelése

A vízállósági tesztet a Brother laminált szalagokon végeztük, amelyek rendkívüli módon ellenállnak a vízzel való érintkezésnek és a hosszabb ideig tartó alámerítésnek.

A teszt elvégzésének folyamata két lépésben:

1.lépés - Vízben történő alámerítési teszt
2.lépés - Vízben végzett kopás teszt

A szalagokat először üveglapokhoz rögzítettük, és 2 órán át vízbe merítettük. Nem történt változás a nyomtatási minőségben, és a címkék az üveglapokon maradtak.

A második teszthez a Brother P-touch laminált szalagot üveglapra ragasztottuk, majd egy 500g-os, vegyszerrel és oldószerrel átitatott ruhával bevont súlyt 20-szor áttoltunk minden címkén. A Brother P-touch laminált címkék nyomtatási minősége változatlan maradt.