1. Home Brother
  2. Home Office tippek
  3. Szervezze meg otthoni irodáját
kép egy íróasztalon lévő laptopról, iratrendszerezőről és növényről

Tartson rendet az asztalán

Függetlenül attól, hogy egyedül dolgozik otthon vagy megosztja az asztalát másokkal, a tárgyak nagyon gyorsan elkezdhetik átvenni a munkaterületét.
• Ügyeljen arra, hogy minden munkanap elején vagy végén rakjon rendet az asztalán, hogy jobban tudjon összpontosítani
• A leggyakrabban használt tárgyakat tartsa csak az asztalon, a kisebb és kevésbé fontos eszközöket, például gémkapcsot, tollat és ragasztólapokat tartsa kis dobozokban.

négy mappa segíti a rendszerezést egy polcon

Alakítson ki saját rendszert otthoni irodájában

Törekedjen rá, hogy minimalizálja a nyomtatási mennyiséget, mert a papírmunka nagyon gyorsan felhalmozódik.

   • Használjon egyszerű irattartót, hogy az igazán fontos dokumentumok mindig kéznél legyenek; valamint fiókos tárolót vagy címkékkel ellátott dobozokat, hogy munkaterülete áttekinthető maradjon.

   • Digitalizálja a tárolást úgy, hogy beszkenneli a papírokat és elmenti a számítógépére vagy a felhőbe. Itt találja a Brother szkennelési megoldásait.

 

fénykép egy otthoni irodáról

Szüksége lesz egy helyre, ahol szünetet tart munka közben

Az otthoni munkavégzés során könnyen összemosódhatnak a határok a munka és az otthoni élet között. Ügyeljen rá, hogy rendszeresen tartson szünetet és a nap folyamán lépjen ki a Home Office környezetből vagy munkaterületről.
• Alakítsa ki otthoni irodáját egy külön helyiségben, hogy válthasson a szakmai és a személyes élet között. Ha nincs külön hely, válassza ki a szoba sarkát, amelyre a Home Office ideje alatt csak munkahelyi zónaként tekint.
• Készítsen olyan munkaidő-beosztást, amely az otthonában mindenki számára látható. Ha lehetséges, a fontos online megbeszélésekről előre tájékoztassa családját

fotó egy asztalról, amelyen kinyitott notesz látszik

Tegye kényelmessé otthoni irodáját

Fények, kamera, fókusz! Vegye figyelembe a munkaterület ergonómiáját és helyezze el tudatosan a szükséges berendezéseket.
• Győződjön meg arról, hogy megfelelő megvilágítás és nyugalmas körülmények vannak-e a virtuális értekezleteken való részvételhez és a hívások kezdeményezéséhez. Válasszon egy szobát egy ablakkal és szép kilátással, hogy munka közben jól érezhesse magát.
• Érdemes egy olyan széket és lábtartót beszereznie, amely nemcsak kényelmes, de egészséges tartást is biztosít munka közben. Fontos, hogy az egér és a billentyűzet használata komfortos legyen.