Egy Brother-szkenner az asztalon, a téglafal előtt, nyomtatott papírral a kimeneti tálcában

Mit csinál egy szkenner?

Hogyan működik egy szkenner? És milyen különböző típusú készülékeket lehet manapság megvásárolni?

A szkennerek a munka és a mindennapi élet alapvető részét jelentik, és a dokumentumok széles körének digitalizálását egyszerű feladattá teszik. Hogyan kell használni a szkennert? És milyen különböző típusú készülékeket lehet manapság megvásárolni?

Miért használunk szkennereket a dokumentumok másolásához?

Digitális világban élünk, ahol az információk mentése és megosztása létfontosságú mind otthon, mind a munkahelyen. A fontos dokumentumok másolhatók, menthetők és tárolhatók, így a nyomtatott példányok kereshetők és szerkeszthetők, miközben az információk digitalizálásával és archiválásával csökken a papírfelhasználás. A lapolvasási technológia forradalmasította a dokumentumkezelést, de hogyan működik pontosan?

Hogyan működnek a szkennerek?

A szkennerek úgy működnek, hogy megvilágítják a képet, dokumentumot vagy tárgyat. Egyszerűen fogalmazva, a visszavert fényt ezután a fényérzékeny technológiára irányítjuk tükrökön és lencséken keresztül, majd elektronikus adatokká alakítjuk, amelyek az eredeti digitális másolatát képezik.

A legújabb szkennerek leggyakrabban töltéscsatolt eszköz (CCD: charged coupled device) technológiát használnak fényérzékelő elemként. Ennek a technológiának azonban van néhány változata, mint például az alsó végű kontakt képérzékelő (CIS:contact image sensor). A CCD fényérzékeny diódákat tartalmaz, amelyek a fotonokat elektronokká alakítják. Bár ez egy tipikus síkágyas lapolvasó kulcsfontosságú eleme, a készülék általában tükröket és lencséket is tartalmaz.

A szkennerek mögötti koncepció a 19th. századi korai távfényképezésre és faxgépekre vezethető vissza, de az első igazi szkenner csak az 1950-es évek végén érkezett meg. Ezek olyan dobszkennerek voltak, amelyek CCD helyett fotoelektron-sokszorozókat (PMT) használtak. Ma a CCD-t a legtöbb hétköznapi lapolvasóban használják, míg a nagyobb és drágább PMT dobszkennerek, amelyek még mindig kimagasló képminőséggel rendelkeznek, speciális célokra vannak fenntartva a magasabb költségek miatt.

A szkennerek nem csak dokumentumokhoz valók. A technológia tovább fejlődött, és most már képes 3D szkennelésre, hogy fizikai modelleket hozzon létre. Természetesen a dokumentumok továbbra is az egyik fő funkciójuk, és a mai szkennerek, mint például a Brother eszközei, a legmodernebb funkciókat kínálják: az intelligens képfeldolgozás, a fejlett papírkezelés, a vezetékes és vezeték nélküli csatlakoztathatóság, a 2-oldalas szkennelés, az érintőképernyő, a hordozhatóság és az úton történő munkavégzés.

Milyen típusú szkennerek állnak rendelkezésre?

A nagy teljesítményű, kompakt lapolvasóktól kezdve -amikor a helytakarékosság fontos szempont-, a dokumentumok digitalizálására és megosztására szolgáló asztali lapolvasókon át , számos lehetőség közül választhat. Vannak még fejlett professzionális szkennerek a nagyobb mennyiségeket kezelő vállalkozások számára, és hordozható szkennerek a útközben történő munkavégzéshez – így valóban minden otthoni és üzleti igényhez megtalálhatja a megfelelő szkennert. Az önálló szkennerek mellett ez a technológia is beépíthető a nyomtatójába. A Brother többfunkciós nyomtatók például képesek nyomtatni, másolni, faxolni és szkennelni– ideális azok számára, akiknek a hatékonyság és a termelékenység maximalizálására van szükségük.

A legújabb szkennereknek köszönhetően még soha nem volt ilyen egyszerű a dokumentumok és egyéb információk digitalizálása, mentése és megosztása. A Brother a szakszerűen megtervezett szkennerek széles választékával rendelkezik, amelyek megfelelnek minden igénynek az otthoni irodától az üzleti felhasználásig, beleértve a kompakt, professzionális, asztali és hordozható szkennereket is. Alakítsa dokumentumait kiváló minőségű digitális fájlokká egyetlen gombnyomással a Brother szkennerrel.

Több információ Útmutató - Szkennerek

További hasznos információk

Vissza a tetejére