1. Home Brother
 2. Újrahasznosítási programok
 3. Toner újrahasznosítás

Válaszd a számodra legmegfelelőbb lehetőséget

Man and the child doing recycling

Az újrahasznosítás elősegítésével nagyon sokat teszel a környezetvédelemért.

Biztosíthatunk róla, hogy nem a hulladéklerakóba kerülnek a visszaküldött kellékanyagok, sőt, amit nem tudunk újrahasznosítani, az teljes mértékben újrafeldolgozásra kerül. A fenntartható körforgás részévé válhatsz is te is.

toner-tonerkazetta-újrahasznosítás

Max. 4 db termék

Ingyenes postai visszaküldés Brother tonerekre, dobegységekre,
hulladékfesték-kazettákra és szíjegységekre

 1. Nyomtasd ki az alábbi linken található postai címkét.
 2. Óvatosan csomagold a használt tonert az új toner dobozába. Egyszerre maximum két dobozt adhatsz fel.
 3. Ragaszd a címkét a dobozra.  
 4. Vidd el a hozzád legközelebb eső postahivatalba és küldd vissza térítésmentesen.Címke letöltése

6-toner-toner-kupacban-kazetta-újrahasznosítás

4 - 12 db termék

Ingyenes feladás

 1. Igényelj ingyenes csomagolóanyagot az alábbi linken.
 2. Óvatosan csomagold a használt tonereket a kapott dobozba.
 3. Vidd el a hozzád legközelebb eső postahivatalba.

 

Doboz rendelése

Gyakran ismételt kérdések

 • Ismerjük a patronok pontos összetételét, így a bennük rejlő lehetőségek teljes kihasználásával újra tudjuk gyártani vagy újrahasznosítani őket
 • A tonerkazetták újragyártásával 33% CO2-t takaríthatunk meg az új tonerkazettákhoz képest
 • A Cool Earth-t újrahasznosító programunkon keresztül adományozunk
 • Az európai újragyártó üzemeink (ahová az összes patront visszajuttatják) karbonsemlegesek és nem kerül hulladék a hulladéklerakókba

Csak az eredeti Brother patronokat fogadjuk el a visszaküldési programunkon keresztül, mert ismerjük a saját patronjaink pontos összetételét, és teljes potenciáljuknak köszönhetően újra tudjuk gyártani vagy újrahasznosítani azokat. Ha azonban más gyártók patronját is megkapjuk, akkor ezeket felelősségteljesen újrahasznosítjuk, és semmit sem küldünk a hulladéklerakóba.
Kérjük, csomagolja be a termékeket biztonságosan, és mielőtt a dobozába helyezné őket, használja a fóliatasakot, és tegye a sárga/narancssárga műanyag sínt a kellékre, hogy megvédje a szállítás során bekövetkező sérülésektől.
Igen, 3 különböző szolgáltatást nyújtunk, attól függően, hogy hány tonerkazettával rendelkezik. Egyszerűen válassza ki azt, amelyik a legkényelmesebb az Ön számára! Még egy kis hozzájárulás is segít megvédeni a környezetet a felesleges hulladéktól. Akár kis, közepes vagy nagyfelhasználó, a Brother rendelkezik az Ön számára megfelelő újrahasznosítási szolgáltatással: Küldje vissza az egydarabos dobozokat vagy ömlesztett dobozokat a postán keresztül, vagy használja ömlesztett doboz gyűjtő szolgáltatásunkat.
Kérjük, írjon nekünk a recycle@brother.eu e-mail címre a rendelés részleteivel, és örömmel segítünk!
Az Ön nemzeti postai szolgálata és a Spring Global mail / PostNL megállapodást kötött a tonerkazetták fogadásáról és szállásáról az IBRS (International Business Reply Service) segítségével. El kell fogadniuk az üres tonerkazettát, ha ezzel probléma merül fel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a recycle@brother.eu e-mail-címen.

Egyszerűen használja újrahasznosítási szolgáltatásunkat, és küldje vissza a tonerkazettákat a Brother részére. 3 lehetőség áll rendelkezésre, attól függően, hogy hány patronnal rendelkezik:

 1. Ha 1-2 patronja van, egyszerűen használja a dobozban található ingyenes címkét, vagy töltse le online. Ragassza fel a doboz oldalára és adja fel postán.
 2. Rendeljen egy ingyenes postafiók dobozt a "4-12" opciónkból, és egyszerűen dadja fel a postahivatalnál, amikor megtelt.
 3. Rendeljen egy ömlesztett dobozt a "több mint 12 darabra elegendő" opciónkból, és ha megtelik, használja ugyanazt az oldalt, hogy ingyenes futárszállítást kérjen a dobozokhoz.

A Brother-hez visszaérkező festékkazettákat újra fogják gyártani, és bármit, amit közvetlenül nem tudunk újra felhasználni, újrahasznosítanak, hozzájárulva a fenntartható körkörös gazdasághoz.

 • Zárt folyamataink azt jelentik, hogy a visszaküldött Brother patronok 100%-át újragyártják vagy újrahasznosítják.
 • Amikor visszaküldi nekünk a festékkazettát, az egy 150 lépcsős újragyártási folyamaton megy keresztül, hogy minden újragyártott kazetta ugyanolyan minőségű legyen, mint az új. Ez a rendkívül innovatív folyamat azt jelenti, hogy a tonerkazetták 86%-át újra tudjuk gyártani.
 • A használt patront szétszereljük, kicseréljük a kopott alkatrészeket, megtisztítjuk és összeszereljük - majd visszakerül a forgalomba az ügyfelekhezt, mintha teljesen újat vásárolnának.
 • Amit nem tudunk újragyártani – sérülés vagy elhasználódás miatt – 100%-ban újrahasznosítják.
Nem, a hulladékátadási jegyzék csak a 20kg-ot meghaladó egyedi szállítmányokra vonatkozik.
Az Brother segítségével Európa minden tájáról származó ügyfelek újrahasznosítják az üres patronokat. Európában két újragyártás van: Egy Észak-Walesben és egy Szlovákiában. Egy Hollandiában működő központosított rendszert és egy páneurópai postai hálózatot használunk. Ez azt jelenti, hogy az összes tonerkazetta az egyes csomagok helyett konszolidált küldeményben érkezik, ami jelentősen csökkenti a szállításból fakadó környezeti hatást.