A tesztelés folyamata
A tesztelésben a Brother laminált szalagok és a versenytársak nem laminált szalagjai vettek részt.
A tesztet két lépésben végeztük el:
1. lépés - Vegyszerekben való alámerítési teszt
2. lépés - Kopás teszt vegyszerek jelenléte esetén
Ahhoz, hogy a Brother P-touch laminált címkéket a víz és a vegyszerek hatásaival szemben teszteljük, először üveglapokra ragasztottuk őket és különböző folyadékokba merítettük azokat 2 órára. A címkék megjelenésében és szerkezetében nem történt elváltozás és tapadásuk az üveglapkákhoz továbbra is kifogástalan maradt.
Ezután a Brother P-touch laminált szalagot üveglapra ragasztottuk, majd egy 500g-os, vegyszerrel és oldószerrel átitatott ruhával bevont súlyt 20-szor áttoltunk minden címkén. Ahogy az eredmények lent is mutatják, a Brother P-touch laminált címkék nyomtatási minősége változatlan maradt, nem úgy mint más konkurens, nem laminált címkék esetében.